Aktuelt

Innflytterdagen i Molde: back to the future

Lørdag 7. september er det klart for den 15. Innflytterdagen i Molde Sentrum. Arrangør er som i alle år JCI Molde.

Innflytterdagen startet med å se på behovene til et samfunn som manglet møteplasser, og til nye borgere som manglet integrering og kunnskap om deres nye samfunn. Svaret var å skape et sted hvor lokalsamfunnet kunne samles og de «nyankomne» fikk og sette pris på hva den nye byen kunne tilby og vice versa.

Definisjonen “innflytter” har endret betydning i takt med et samfunn i stadig endring. Det som er spesielt i år er at prosjektgruppen har klart å aktivisere innflyttere, fra å være passive mottakere av en “innflytterdag” til å ta ansvar for arrangementet.

Prosjektgruppen vår representerer samfunnsansvar og aktivt medborgerskap ved å involvere og motivere innflyttere fra ulike bakgrunner, som flyktninger, innvandrere og studenter, til å bli aktive i lokalsamfunnet, og bidra til et inkluderende og mangfoldig miljø.

En prosjektgruppe som forstår viktigheten av integrering kunne ikke ignorere at Nye Molde Kommune er rundt svingen og har derfor bestemt om å dedikere denne innflytterdagen til denne nye muligheten. Vi har invitert organisasjoner fra Midsund og Nesset fordi vi setter stor pris på fellesskapet den nye kommunen kommer til å bygge. Foreningen har fått midler fra Bli Kjent-fondet som støtter ideen om at innflytterdagen blir en feiring av at tre kommuner blir en.

Takket være vår hovedsponsor Gjensidige, har vi et nytt og bedre samarbeid med Bjørnsonfestivalen. Dette har inspirert oss til å finne nye måter til å skape en fantastisk energi i Molde sentrum. Vi har mange nyheter og flotte aktiviteter både for barn og voksne.

Årets prosjektleder er Ting Chao fra Beijing. Hun jobber til daglig med forskning på Høgskolen. Hun var med i prosjektgruppen også i fjor som stand- og programansvarlig, og tok i år prosjektleder utfordringen på strak arm. Hun skal sammen med innflyttere fra syv forskjellige land presentere hva byen har å by på til andre innflyttere igjen.

Innflytterprisen i Molde
Hvert år siden 2010 har JCI Molde delt ut Innflytterprisen.
Denne prisen gis til en innflytter eller moldenser på grunnlag av følgende kriterier:
• Innflytteren skal ha utmerket seg med frivillig innsats og engasjement på en slik måte at det er skapt trivsel og deltagelse for flere i lokalsamfunnet.
• En moldenser skal ha utmerket seg med sin innsats overfor en eller flere innflyttere på en slik måte at det er skapt trivsel og Molde er blitt kjent som et godt sted å flytte til. Personen har informert og engasjert innflyttere til deltagelse og trivsel, eller bidratt til å legge til rette for innflyttere i Molde.
• Prisen skal synliggjøre viktigheten av at innflyttere engasjerer seg i lokalsamfunnet og at beboere tar godt imot sine innflyttere.
• Prisen skal gis på grunnlag av aktiviteter i egen regi, eller gjennom en lokal forening/gruppe.

De som ønsker å nominere kandidater som de mener fortjener å motta årets Innflytterpris i Molde 2019 kan kontakte JCI Molde og oppgi kandidater med begrunnelse på vår nettside http://innflytterdagen.no/konkurranse/.


Vil du ta muligheten for å presentere ditt lag eller bedrift? Det er fortsatt mulighet til å melde seg!

Hold dere oppdatert på nyheter, program, deltakere og mye mer på innflytterdagen.no, vår Facebookside Innflytterdagen i Molde, og instagram @jci.molde.

Prosjektgruppen for Innflytterdagen 2019: Fra venstre: Albert Majoro (Kongo), Miranda Ørke (Norge), Iver Brevik (Norge), Anita Zizzari (Italia), Ting Chao (Kina), Nina Lis Engberg (Danmark), Ning Lin (Kina), Edyssa Mihana (Rwanda), Carina Meek (Norge), Mohamad Amara (Palestina-Syria). Foto: JCI Molde

Innflytterdagen 2018

Radio 1FM Molde kjører «InnflytterRadio» direkte fra Innflytterdagen på lørdag 9. september i Molde sentrum.

07.09.2017

Programoppdatering – Bjørnis kommer på Innflytterdagen!

05.09.2017

Kom og hils på Bjørnis kl. 11.00 på hovedscenen.

RBnett – Disse er nominert til innflytterprisen!

05.09.2017

JCI Molde, som arrangerer Innflytterdagen kommende lørdag, har nå plukket ut tre nominerte av mange innsendte forslag til Innflytterprisen: Reidar Andestad, Rolf Magnus Orø, Leiv Skeidsvoll. Gå til nettavstemming.

RBnett – Innflytterdagen i Molde

28.08.2017

Lørdag 9. september er det igjen klart for Innflytterdag i Molde Sentrum, den 13. i rekken. Arrangør er som i alle år JCI Molde, men dette året har foreningen fått hjelp fra JCI Kristiansund.

Pressemelding – Innflytterdag i Molde

23.08.2017

Lørdag 9. september er det igjen klart for Innflytterdag i Molde Sentrum, den 13. i rekken. Arrangør er som i alle år JCI Molde, men dette året har foreningen fått hjelp fra JCI Kristiansund.

Nestleder og påmeldingsansvarlig Veronika Aabak Haugnes fra Kristiansund har tidligere bodd ni år i Molde, og ønsker å være en brobygger mellom byene. Hun mener at begge byene er svært flotte på hver sine måter. Hun melder om at hittil har i overkant av 50 frivillige lag og noen bedrifter meldt sin ankomst til årets utgave av Innflytterdagen. Tidligere år har antallet ligget på noe over 60 lag, mens rekorden er 93. Hun sier det fremdeles er mulig å melde seg på for lag som vil vise seg frem for både nye borgere i Molde og omegn, og andre som ønsker å bli bedre kjent med hva byen har å by på. Molde har et særegent rikt og mangfoldig utvalg av frivillige lag og organisasjoner.

Carina Therese Mathisen Meek som også er fra JCI Kristiansund er ansvarlig for sceneprogrammet, og melder om at Brannbamsen Bjørnis vil opptre på scenen i år. Bjørnis er svært populær blant den yngre garde.

I tillegg er JCI Moldes Odd Inge Ekroll og Iver Brevik jr. bosatt på Nordmøre, henholdsvis Frei og Vevang. Ekroll som er markeds- og sponsoransvarlig forteller at det som muliggjør dette arrangementet som hele lokalsamfunnet har nytte av, er støtten JCI Molde har fått fra Sparebank1 SMN. Hvert år siden oppstarten har banken stått stødig bak foreningen som hovedsponsor. Uten dem ville det ikke blitt noen Innflytterdag. Brevik, som forøvrig er nevø av Anne Marit Heggdal Brevik som hadde ideen til en Innflytterdag tilbake til 2005, er i år prosjektleder i prosjektgruppen som teller 7 medlemmer. Vi har jobbet godt sammen helt siden vi begynte i april, og gleder oss til 9. september, sier Brevik.

Innflytterne Nina Lis Engberg fra Danmark og Anita Zizzari fra Napoli ønsker å inkludere andre innflyttere til Molde. Begge to stortrives i Molde, som de synes er en hyggelig by å bo i, og de føler seg begge godt mottatt av moldenserne.

Den eneste fra Molde i gruppen er dermed Ann Kristin Øverland. Hun har deltatt i prosjektet i flere år nå, og synes det er utrolig bra at årets prosjekt er et brobyggingsprosjekt mellom Molde og Kristiansund, og hun håper at byene snart kan bli venner og begynne å samarbeide igjen.

INNFLYTTERPRISEN i Molde
Hvert år siden 2010 har JCI Molde delt ut Innflytterprisen.

Denne prisen gis til en innflytter eller moldenser på grunnlag av følgende kriterier:
– Innflytteren skal ha utmerket seg med frivillig innsats og engasjement på en slik måte at det er skapt trivsel og deltagelse for flere i lokalsamfunnet.
– En moldenser skal ha utmerket seg med sin innsats overfor en eller flere innflyttere på en slik måte at det er skapt trivsel og Molde er blitt kjent som et godt sted å flytte til. Personen har informert og engasjert innflyttere til deltagelse og trivsel, eller bidratt til å legge til rette for innflyttere i Molde.
– Prisen skal synliggjøre viktigheten av at innflyttere engasjerer seg i lokalsamfunnet og at beboere tar godt i mot sine innflyttere.
– Prisen skal gis på grunnlag av aktiviteter i egen regi, eller gjennom en lokal forening/gruppe.
De som ønsker å nominere kandidater som de mener fortjener å motta årets Innflytterpris i Molde 2017 kan kontakte JCI Molde innen august.