Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/4/i/innflytterdagen/www/wp-content/plugins/polldaddy/polldaddy-org.php on line 1092

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/4/i/innflytterdagen/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Konkurranse – Innflytterdagen

Konkurranse

JCI Molde gir ut Innflytterprisen og Beste Stand i forbindelse med Innflytterdagen.

Beste stand

Denne prisen gis til en stand på Innflytterdagen på grunnlag av følgende kriterier:

  • Hvordan formidles foreningens budskap
  • Attraktivitet
  • Imøtekommenhet
  • Kreativitet

Beste stand premieres med et gavekort på kr 2500,- gitt av Molde Sentrum.

Innflytterprisen

Denne prisen gis til en innflytter eller moldenser på grunnlag av følgende kriterier:

  • Innflytteren skal ha utmerket seg med frivillig innsats og engasjement på en slik måte at det er skapt trivsel og deltagelse for flere i lokalsamfunnet.
  • En moldenser skal ha utmerket seg med sin innsats overfor en eller flere innflyttere på en slik måte at det er skapt trivsel og Molde er blitt kjent som et godt sted å flytte til. Personen har informert og engasjert innflyttere til deltagelse og trivsel, eller bidratt til å legge til rette for innflyttere i Molde.
  • Prisen skal synliggjøre viktigheten av at innflyttere engasjerer seg i lokalsamfunnet og at beboere tar godt i mot sine innflyttere.
  • Prisen skal gis på grunnlag av aktiviteter i egen regi, eller gjennom en lokal forening/gruppe.

Innflytterprisen premieres med et gavekort på kr 2500,- gitt av Moldetorget.

Liv Synnøve Sølverød er veterinær, født og oppvokst i Porsgrunn og flyttet til Molde i 1990. Jobber som leder av Tine Mastittlaboratorium i Molde med sykdomskontroll, dyrehelse, dyrevelferd og melkekvalitet i Norge.
Har hatt mange engasjement i ulike frivillige lag; bl. a. Molde turnforening, MFK og MHK.
Det største engasjementet er likevel dugnaden på Holmarka Besøksgård som hun har holdt på med i ca. 20 år. Som medlem av Romsdalsmuseets Venner er hun dugnadsleder og har ansvar for drift av Holmarka sammen med en gruppe dyrevenner og noen pensjonister. Dugnadsinnsatsen bidrar til å gi opplevelser med dyr, og formidler verdier og forståelse for dyrevelferd, jord og ressurser som ligger til grunn for matproduksjon. På Holmarka er det nå blitt et velstelt småbruk der byens barn og voksne kan komme å være sammen med dyra.

Bjørn Austigard er født i 1945 i Eikesdalen og oppvokst der, men bor i Molde. Gjennom sin engasjerte og personlige fortellerstil og enorme kunnskap om lokalhistorie er han blitt et kjent navn for Molde og regionen. Han er mest kjent som museumsmann og lokalhistoriker men er engasjert i mye annet. Han har alltid vært avholdsmann, og er aktiv i IOGT. Han er mye brukt foredragsholder og er en meget viktig formidler av lokal historie. Han har stor kunnskap om små og store hendelser og steder i Molde og i distriktet, og forteller med stor innlevelse. Han har skrevet mye i lokal presse. Har vært aktiv i styret i Romsdal Sogelag siden 1975 og formann fra 1984. Engasjert i sogelaget sitt arbeid med bøker mm. Han har vært ansatt i Romsdalsmuseet i flere år, sist som førstekonservator.

Knut Ivar Pettersen (1977) er nominert for hans engasjement for «Dalen». Dalen er en liten grusbane i Molde som ikke har vært i bruk på mange år. Knut Ivar er oppvokst i området, men har bodd noen år andre steder, bl.a. i Kristiansund. Det hele begynte med at han ønsket seg traktor i 40-årsgave, og det fikk han av kona. Etter litt fundering på hva en kan gjøre med en traktor fant han ut at han ville lage skøytebane. Han tok kontakt med kommunen og fikk klarsignal. Han kontaktet næringslivet for å låne pumper og utstyr. Fra ideen begynte litt før jul var det full fres på banen allerede i romjula. Han har skaffet skilt med info om parkering, lysstyring fra kraftselskapet og container til oppbevaring av utstyr som folk kan låne helt gratis som skøyter, hjelmer, hockeykøller og mål. Han har masse ideer inkl. skøytedisco med discolys og musikk helt gratis. Han har laget egen zamboni og isskraper. Det kjøpte utstyret koster og han engasjerer seg sent og tidlig. Ikke har han egne barn og ikke står han på skøyter selv heller, men gjør dette for å glede andre.

Tidligere utgaver vinnerne

INNFLYTTERPRISEN

2017 - Leiv Skeidsvoll
2016 - Tina Eckeroth
2015 - Nikita Kistocha
2014 - Hugo Tingvoll
2013 - Lone Tynes Anderson
2012 - Ton Hazes
2011 - Sylfest Glimsdal
2010 - Ole Foss

BESTE STAND

2017 - Moldespeiderne
2016 - Molde Sanitetsforening
2015 - NMK Molde
2014 - Molde og omegn hagelag
2013 - Molde Røde Kors Hjelpekorps
2012 - Risken Soppforening
2011 - HLF Molde
2010 - Molde Press
2009 - Bolsøy Helselag
2008 - Vågane Ungdomslag
2007 - Molde Husflidslag
2006 - Molde Linedance klubb
2005 - Molde Hagelag